THE KENYA NATIONAL EXAMINATIONS COUNCIL



2010 KCSE EXAMINATION TIMETABLE

GENERAL INSTRUCTIONS

- 1.1 The time allowed for each paper is indicated against the name of the paper and <u>NO EXTRA TIME IS TO BE ALLOWED</u>. In case of any discrepancy, the time stated on the question paper should be taken as correct. Visually handicapped candidates will <u>NOT</u> be given extra time other than what is stated on their respective papers. They are allowed 30 minutes over and above the times indicated on this timetable for all subjects except Biology. Any time allocated for reading through questions is included in the total time shown, except when special paper instructions indicate otherwise.
- 1.2 All Examinations will be sat in the morning with the first paper starting at 8.00 a.m. and the second paper between 10.00 a.m. and 11.00 a.m.
- 1.3 IMPORTANT NOTICE:
 - 1.3.1 Your attention is drawn to the regulations governing the conduct of candidates on the last page of this time table. No candidate may take more than one of the papers bracketed {} together.
 - 1.3.2 Supervisors <u>MUST</u> ensure that candidates have written their names, index numbers and have signed on their answer scripts before they collect the scripts from the candidates.

2.0 EXAMINATION PERIOD AND DATES

	DAY(S)	PERIOD	PAPER	DURATION
2.1	JAN. TO SEPT. 2010		443/3 Agriculture (Project)	9 months
2.2	MARCH TO SEPT. 2010		451/3 Computer Studies (Project)	7 months
2.3	MARCH TO MID AUGUST 2010		442/3 Art and Design (Project)	4½ months
2.4	MAY TO OCTOBER 2010		444/2 Woodwork Project 445/2 Metalwork Project	25 hrs. 25 hrs.
2.5	TUESDAY 21/9/2010 TO THURSDAY 14/10/2010		501/3 French (Oral) 502/3 German (Oral) 503/3 Arabic (Oral) 504/3 Kenyan Sign Language (Practical Signing Skills)	About 15 mins. per candidate About 15 mins per candidate
2.6	MONDAY 4/10/2010 TO THURSDAY 7/10/2010		511/1 Music (Practical)	About 15 mins. per candidate

A C									
	DAY(S)	PERIOD >	PAPER	DURATION					
2.7	MONDAY 4/10/2010 TO TUESDAY 12/10/2010	on Reft to on the	446/2 Building Construction (Project)	25 hrs.					
2.8	THURSDAY 7/10/2010	5.00x	441/3 Practical Planning Session Home Science (Foods and Nutrition)	30 mins.					
2.9	TUESDAY 12/10/2010 TO THURSDAY 14/10/2010	<u></u>	441/3 Home Science – Foods and Nutrition (Practical)	1 hr. 15 mins.					
2.10	PHURSDAY 21/10/2010	8.00 am - 10.00 am	101/1 English (Functional Skills)	2 hrs.					
, ye , c	Britis	10.30 am - 1.00 pm	101/2 English (Comprehension, Literary Appreciation & Grammar)	2 hrs. 30 mins					
2.11	FRIDAY 22/10/2010	8.00 am - 10.30 am 8.00 am - 10.30 am 11.00 am - 1.45 pm	121/1 Mathematics Alt. A 122/1 Mathematics Alt. B 312/1 Geography	2 hrs. 30 mins 2 hrs. 30 mins. 2 hrs. 45 mins.					
2.12	MONDAY 25/10/2010	8.00 am - 9.45 am	102/1 Kiswahili - (Insha)	1 hr. 45 mins.					
2.13	TUESDAY 26/10/2010	10.15 am - 12.45 pm 8.00 am - 10.30 am 8.00 am - 10.30 am 11.00 am - 1.30 pm	102/2 Kiswahili - (Lugha) 121/2 Mathematics Alt. A 122/2 Mathematics Alt. B 101/3 English (Creative Composition and Essays based on Set	2 hrs. 30 mins. 2 hrs. 30 mins. 2 hrs. 30 mins. 2 hrs. 30 mins					
2.14	WEDNESDAY	8.00 am – 10.45 am	Texts) 312/2 Geography	2 hrs 45 mins					
2.15	27/10/2010 THURSDAY 28/10/2010	11.00 am - 1.30 pm 8.00 am - 10.00 am 8.00 am - 10.30 am 10.30 am - 12.30 pm	102/3 Kiswahili (Fasihi) 232/1 Physics 237/1 General Science 232/2 Physics	2 hrs. 30 mins. 2 hrs. 2 hrs. 30 mins. 2 hrs.					
2.16	FRIDAY 29/10/2010	1 ST SESSION 8.00 am - 10.30 am	232/3 Physics (Practical)	2 hrs. 30 mins.					
2.17	MONDAY 01/11/2010	8.00 am - 10.00 am 8.00 am - 10.30 am 10.30 am - 12.30 pm	233/1 Chemistry 237/2 General Science 233/2 Chemistry	2 hrs. 2 hrs. 30 mins. 2 hrs.					
2.18	TUESDAY 2/11/2010	8.00 am - 10.30 am	313/1 Christian Religious Education 314/1 Islamic Religious Education 315/1 Hindu Religious Education	2 hrs. 30 mins. 2 hrs. 30 mins. 2 hrs. 30 mins.					
		11.00 am – 1.00 pm	443/1 Agriculture	2 hrs					
2.19	WEDNESDAY 8.00 am - 10.00 am 8.00 am - 10.30 am		231/1 Biology 236/1 Biology (For the Blind)	2 hrs. 2 hrs. 30 mins					
		10.30 am – 12.30 pm 11.00 am – 1.30 pm	231/2 Biology 236/2 Biology (For the Blind)	2 hrs. 2 hrs. 30 mins					
2.20	THURSDAY 4/11/2010	1 ST SESSION 8.00 am – 9.45 am 8.00 am – 10.15 am	231/3 Biology (Practical) 236/3 Biology (Practical for Blind Candidates)	1 hr. 45 mins 2 hrs. 15 mins.					

2

		DAY(S)	PERIOD >	PAPER	DURATION
	2.21	FRIDAY	1 ST SESSION		
		5/11/2010	8.00 am - 10.45 am	233/3 Chemistry (Practical)	2 hrs. 15 mins.
	2.22	MONDAY	8.00 am - 10.30 am	311/1 History and Government	2 hrs 30 mins.
		8/11/2010	0,7	,	
			Q.		
			11.00 am - 1.00 pm	443/2 Agriculture	2 hrs.
	2.23	9/11//2010	>	565/1 Business Studies	
		9/11//2010	8.00 am - 10.00 am		2 hrs.
		\&^.o	10.30 am - 1.00 pm		
		7 C	•	313/2 Christian Religious Education	2 hrs. 30 mins.
		20.3.		314/2 Islamic Religious Education	2 hrs. 30 mins.
		7 7 70		315/2 Hindu Religious Education	2 hrs. 30 mins.
	2.24	WEDNESDAY			
	,	10/11/2010	8.00 am - 10.30 am	311/2 History and Government	2 hrs. 30 mins.
	ye yo	6 ³ /			
	X XO	•	11.00 am – 1.30 pm	565/2 Business Studies	2 hrs. 30 mins
	Y		11.00 am – 1.50 pm	Submissi studies	- 111 51 0 0 1111115
FOT HOTE	NA		8.00 am - 10.45 am	501/1 French (Listening Comprehension,	
20× 14	2.25	THURSDAY		Dictation and Composition)	2 hrs. 45 mins
17. / /		11/11/2010	8.00 am - 10.00 am	502/1 German (Listening	
2				Comprehension and Composition)	2 hrs.
& XX			8.00 am - 8.50 am	503/1 Arabic (Listening Comprehension)	50 mins.
			8.00 am - 10.00 am	504/1 Kenyan Sign Language (Receptive	2 hrs.
Y				Skills)	
			11.00 am - 1.30 pm	441/1 Home Science	2 hrs. 30 mins.
			11.00 am - 12.30 pm	442/1 Art and Design	1 hrs. 30 mins
			11.00 am - 1.30 pm	446/1 Building Construction	2 hrs. 30 mins.
			11.00 am - 1.30 pm	448/2 Electricity (Practical)	2 hrs. 30 mins
			11.00 am - 1.30 pm	450/2 Aviation Technology (Practical)	2 hrs. 30mins.
	2.26	FRIDAY	8.00 am - 9.30 am	501/2 French (Reading Comprehension	1 hrs. 30 mins.
	2.26	12/11/2010	0.00 10.20	and Grammar)	21 20 .
			8.00 am - 10.30 am	502/2 German (Grammar and Reading Comprehension)	2 hrs. 30 mins.
			8.00 am – 10.30 am	503/2 Arabic (Composition, Grammar and	
			6.00 am – 10.30 am	Comprehension)	2 hrs. 30 mins.
			8.00 am – 9.30 am	504/2 Kenyan Sign Language (Language	1 hr. 30 mins.
			5.00 am - 7.50 am	Use)	ini. 50 mms.
			11.00 am - 1.30 pm	444/1 Woodwork	2 hrs. 30 mins.
			11.00 am - 1.30 pm	445/1 Metalwork	2 hrs. 30 mins.
			11.00 am - 1.30 pm	447/1 Power Mechanics	2 hrs. 30 mins.
			11.00 am - 1.30 pm	449/1 Drawing and Design	2 hrs. 30 mins.
			11.00 am - 1.30 pm	451/1 Computer Studies	2 hrs. 30 mins.
	2.27	MONDAY	8.00 am - 10.30 am	441/2 Home Science – Clothing	
		15/11/2010		Construction (Practical)	2 hrs 30 mins.
			9.00 am - 12.00 am	442/2 Art and Design (Practical)	3 hrs.
			8.00 am - 10.30 am	448/1 Electricity	2 hrs. 30 mins
			8.00 am - 10.30 am	450/1 Aviation Technology	2 hrs. 30 mins
			12.30 pm – 1.20 pm	511/2 Music (Aurals)	50 mins.
	2.28	TUESDAY	8.00 am -10.30 am	447/2 Power Mechanics (Practical)	2 hrs. 30 mins.
		16/11/2010	8.00 am -10.30 am	449/2 Drawing and Design (Practical)	2 hrs. 30 mins.
			8.00 am -10.30 am	451/2 Computer Studies (Practical)	2 hrs. 30 mins
			11.00 am – 1.30 pm	511/3 Music	2 hrs. 30 mins.

3